Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Roláda z vepřového masa s výbornou šťávou

0.0
Roláda z vepřového masa s výbornou šťávou

Potřebné ingredience

Vepřová kýta, vše co máte rádi (dva druhy salámu, cihla, niva, párek) případně míchaná vajíčka a zelenina. Sůl, hořčice a moje marináda a 1/2 - 1 kostka masoxu.

Postup přípravy

Kotletu si rozkrájíme tak, aby vznikl plát masa a rozklepeme. Osolíme, potřeme hořčicí, naskládáme suroviny, smotáme, ovážeme nití a naložíme na 24 hodin do marinády. Po naložení dáme do zapékací mísy (používám já, jde pak lépe umýt) nebo pekáče, jak je kdo zvyklý, kde máme rozpálené sádlo a ze všech stran necháme maso zatáhnout, poté podlijeme masoxem (na půl kila kotlety cca 1/2 kostky masoxu zalité 400 ml vařící vody). Zakryjeme celou misku nebo pekáč alobalem a pečeme do měka, když je roláda měkká (zkusíme vidličkou), tak můžeme odendat alobal a nechat ještě zezlátnout, ale není nutné. Při pečení se občas na roládu podíváme, otočíme ji a popřípadě ještě podlijeme. Po dopečení do výpeku přidáme kousek másla.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Gabžule 12. 4. 2010, 11:12
(jidlo) :-) (jidlo) :-) (jidlo)
Delisa 12. 4. 2010, 19:16
@Gabžule (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie